Over de specialiste

Over de specialiste

Introductie

Adri Rijkmans

Soms kan je van je hormonen genieten, maar er zijn momenten dat je daar heel veel last van kunt hebben.

img_107

Adri Rijkmans kan je daar uitgebreid over informeren. Hormonen zijn betrokken bij vrijwel alle lichaamsprocessen, dit gebeurt door verschillende hormonen welke elk andere functies hebben. Ons lichaam kent meer dan 40 hormonen. Bij vrouwen kan het zijn dat de balans tussen verschillende hormonen zoek is. Dit kan al gebeuren bij de menstruatie, maar ook bij de zwangerschap en de overgang. Vooral die disbalans geeft veel klachten, het kan zelfs leiden tot verminderde kwaliteit van leven. Adri kan je hierin ondersteunen en geeft je adviezen en gaat samen met jou op zoek naar de beste behandeling.

Na mijn opleiding tot verpleegkundige heb ik een kaderopleiding in de gezondheidszorg gevolgd door een docenten opleiding. Na een aantal jaren op verschillende verpleegafdelingen te hebben gewerkt maakte ik de overstap naar de spoedeisende hulp.

Naast spoedeisende hulp verpleegkundige heb ik de opleiding gevolgd tot Care for Women specialiste en geef ik ondersteuning en begeleiding op het gebied van vrouwelijke hormonen. Hierbij kunt u denken aan advies bij:

  • Anticonceptie
  • menstruatieklachten
  • premenstrueel syndroom (PMS)
  • zwangerschap
  • borstkanker
  • overgangsklachten
  • osteoporose (botontkalking)
  • hart en vaatziekten.

Van de vrouwen die ik in mijn praktijk ontvang blijkt dat uitgebalanceerde voeding en voedingssupplementen, lifestyle en coaching positieve invloed hebben op de klachten die zij ervaren. De klachten nemen af en verdwijnen soms geheel. Vrouwen geven aan zich “Een ander mens” te voelen. Zij ervaren een goed resultaat. Ik neem de tijd voor u en ben professioneel betrokken bij het praktisch toepasbaar maken van een persoonlijk behandelplan. Kortom, ik maak met mijn ‘Care for Women’ praktijk en mijn jarenlange ervaring als spoedeisende hulpverpleegkundige vrouwenzorg compleet.


Mijn doel is dat jonge meiden onbezorgd jong kunnen zijn.
Vrouwen zorgeloos zwanger én moeder kunnen worden én zijn.


Het is belangrijk dat vrouwen tijdens de overgang kunnen blijven genieten.
In een consult dat een uur kan duren neem ik de tijd voor u! Een verwijzing van een arts is niet nodig, daarnaast worden de consulten door de meeste aanvullende verzekeringen vergoed en kost u geen eigen risico.

Adri Rijkmans

Behandeling

Adri begeleidt, adviseert en coacht vrouwen die zich fitter willen voelen. Krachtiger, actiever, tijd voor het gezien, partner, werk en voor zichzelf. Vrouwen die willen weten waar ze staan en waar ze naar toe gaan. Vrouwen kunnen lang op zoek zijn naar de juiste behandeling. Adri geeft inzicht wat er in het lichaam gebeurt en legt uit wat een disbalans van hormonen met je kan doen. Veel klachten zijn te herleiden aan hormonen, maar het is belangrijk om alle factoren mee te nemen in de behandeling.

Voor alle vrouwen die zichzelf de moeite waard vinden. Die klaar zijn met de opvlieger en neerslachtige stemming, slapeloosheid, pijn en onzekerheid en overgewicht.